HISTÒRIA

L’any 1939, un cop acabada la guerra, en JOAQUIM PARDÀS i VIDAL, cansalader amb botiga al carrer de Santa Eugènia des de l’any 1921, decideix construir una fàbrica d’embotits de nova planta a la zona que per aquella època era les afores de Girona; al costat del Pont de la Barca. Encarrega el projecte i la construcció a l’arquitecte Ignasi Bosch i Reig, el qual dissenya un edifici que serveixi a la vegada de fàbrica, botiga i vivenda, i li dóna el caire modernista que conserva a l’actualitat. L’any 1942 comença l’activitat de la nova indústria que s’especialitza en la fabricació de Fuets, Llonganisses i Botifarres Catalanes, primer amb un  mercat principalment local, que amb el temps esdevé regional i nacional. Vint anys després es fa càrrec de la fàbrica el seu nebot EMILI CAULA i QUINTANAS, que modernitza les instal·lacions i amplia l'àmbit del mercat.

A partir del 1976 agafa la gerència JOAQUIM M. CAULA i PARDÀS, fill d’Emili, que amplia les instal.lacions i construeix, en diverses fases, la nova fàbrica al costat de la vella. El 1989 comença la internacionalització de l’empresa i el 1991 s’obté la Homologació de la Comunitat Econòmica Europea. A partir del 1992 s’hi incorporen els primers fills: en XAVIER inicialment i l’EDUARD més tard, que garanteixen la continuïtat a través de la quarta generació. L’un com a director tècnic i l’altre com a cap de vendes, donen una nova embranzida a l’empresa que obliga a aixecar dues plantes més sobre la nova fàbrica. Al 1998 s’inauguren les noves instal.lacions, bàsicament assecadors i magatzem, però veient que els productes lliure servei van a l’alça, l'any 2000 es decideix muntar una nova Sala de Llescats i Envasats. Conscients que la Qualitat i el seu Control són imprescindibles en el mercat, l’empresa obté el 2001 la Certificació ISO 9002. L'any 2008 s'incorpora a l'empresa el tercer fill, en RICARD, per realitzar tasques comptables i de màrqueting.

Finalment, per modernitzar les instal·lacions, la logística i el servei, es construeix una fàbrica nova a 4Km de la primera. El 2011 es completa el trasllat i s'inaugura la fàbrica actual  de 10.000m2 a Sant Gregori. L'any següent s'aconsegueixen les màximes puntuacions a les certificacions internacionals de qualitat IFS i BRC. L'empresa està a punt per garantir el millor producte i servei arreu del món.